Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΡΑΜΥΘΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ...


Νοέμβριος στο

 «Εργαστήρι καλλιτεχνικής παιδείας»

 

 
 
 
23/ 11
 
Γιορτάζουμε την Παγκόσμια  Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού ( 20 Νοεμβρίου) .Τα μαθαίνουμε και τα σχολιάζουμε . Μέσα από το παραμύθι : «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα»  ( του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν ) γνωρίζουμε ένα παιδάκι που έχει μόνο υποχρεώσεις και κανένα δικαίωμα . Το όνειρο και η φαντασία του προσφέρουν περιστασιακά την αγάπη και τη ζεστασιά που έχει στερηθεί .
  • Φτιάχνουμε λουκουμάδες , πασπαλίζουμε με καρύδια , σουσάμι , κανέλα και μέλι .
  • Επιλύουμε χριστουγεννιάτικες σπαζοκεφαλιές με τον πιγκουϊνο ,  από το βιβλίο «Τρίγωνα – Κάλαντα» των Π. και Μ. Μωραϊτου των εκδ. Ακρίτας Παιδικά . 
 
 
 30/11
   
Φτιάχνουμε μηλόπιτα και μέχρι να ψηθεί  γνωρίζουμε έναν ακόμα φίλο : «Το χελιδόνι που περίμενε τα Χριστούγεννα» ( της Δόξας Κωτσαλίδου ) ( βιβλίο δανεισμένο από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της  Χαλκίδας) . Μαθαίνουμε για το χελιδόνι , που θαμπωμένο από τα λόγια ενός σπουργιτιού για την ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων , αποφασίζει να μην αποδημήσει , αλλά να παραμείνει για να ζήσει όσα θαυμαστά άκουσε ! Αν και θα κινδυνεύσει από το κρύο , τελικά θα δει  την ομορφιά των άγιων ημερών , θα νιώσει την ανθρώπινη φροντίδα  και θα καταλάβει το βαθύτερο νόημα των Χριστουγέννων , την Αγάπη .
  • Επιλύουμε χριστουγεννιάτικες σπαζοκεφαλιές , από το βιβλίο «Τρίγωνα – Κάλαντα» των Π. και Μ. Μωραϊτου των εκδ. Ακρίτας Παιδικά . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου